Texasburgare med grönmögelostkräm
Ingredienser
- 800 g nöt- eller vildsvinsfärs
- 2 msk dijonsenap
- 0,5 msk paprikapulver
- 1 tsk malen muskotnöt
- 1 krm cayennepeppar
- 2 tsk rökt anchochilipulver
- 2 tsk salt
Grönmögelostkräm
- 2 dl crème fraiche
- 100 g smulad grönmögelost
- skalet och saften från 0,5 citron
- salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
Till servering
- 4 små gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 4 hamburgerbröd
- olivolja att ringla över brödet
- 8 skivor lufttorkad skinka
- romansallad
Instruktioner
- Slå in varje lök i en bit aluminiumfolie. Lägg paketen på glöden och vänd dem då och då. Låt dem ligga tills löken är mjuk, det tar cirka 20 minuter.
- Blanda alla ingredienser till ostkrämen och smaka av med salt och peppar.
- Blanda färsen med senap och kryddor. Forma till burgare och grilla dem på grillen. Om du använder nötfärs kan de vara lite röda i mitten. Det är däremot viktigt att vildsvinsköttet har en innertemperatur på minst 68° eller är helt genomstekt.
- Dela vitlöksklyftan och gnid in hamburgerbröden med vitlökens snittyta. Ringla över lite olivolja och lägg dem på grillen tills de fått färg.
- Grilla skinkskivorna mycket snabbt. De ska bli lite knapriga.
- Ta löken från grillen och tryck ut det innersta av löken, som ska vara alldeles mjukt och lite smörigt.
- Lägg lite ostkräm på de undre bröden och sedan ett salladsblad, burgaren, löken och till sist den grillade skinkskivan. Lägg på den övre delen av brödet och ät.
Anteckning
Ostkrämen är också god att dippa morötter i eller att servera till paj.