Enkel men makalöst god pappardelle med riven broccoli och parmesan. Den stekta citronen och den råa äggulan är pricken över i:et.
Snabb pappardelle med broccoli, parmesan och stekt citron
Ingredienser
- 500 g pasta pappardelle
- 500 g broccoli
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 0,5-1 msk olivolja till stekning
- 1 dl riven parmesan + lite extra till servering
- 4 äggulor
- havssalt och svartpeppar till servering
Instruktioner
- Koka upp 2 liter vatten i en kastrull med 1,5 msk salt.
- Skölj och riv broccolin grovt på rivjärn, skala och skiva vitlöken tunt.
- Lägg ner pastan och koka ”al dente” cirka 8 minuter eller enligt anvisning på paket.
- Dela citronen och stek/grilla snittytan med minimalt med olivolja i en stekpanna eller grilljärn, den ska få en gulbrun karamelliserad färg. Ta av citronen från spisen och spara till servering.
- Häll av pastan och spara cirka 1 dl av pastavattnet. Hetta upp olivolja i en kastrull och rosta vitlöken gyllenbrun, tillsätt pastan, broccoli och parmesan veva snabbt runt pastan och smaksätt salt med peppar. Späd med 4-5 msk av pastavattnet så det blir pastan lite extra krämigt.
- Servera med rå äggula, riven parmesan och stekt citron som pressas över anrättningen.