Supergod till anka, ugnsstekt kyckling eller på egen hand som den är.
Foto: Lennart Weibull
Ciderbräserad savojkål med dragon
Ingredienser
- 0,5 savojkål
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dl torr cider eller äppeljuice
- 1 lagerblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 schalottenlök
- 1 kruka färsk dragon
- olivolja till stekning
Instruktioner
- Plocka bort alla kålblad som ser fula ut. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.
- Stek kålen med snittytan nedåt i en stekpanna med olivolja. Det ska fräsa ordentligt! Vänd på kålen och bryn den i ytterligare några minuter.
- Tillsätt vitlök, cider (eller juice) och lagerblad och bräsera kålen i cirka 20 minuter under lock.
- Ta av locket och koka ner vätskan. Häll i grädden och låt även den koka in.
- Skala och finhacka löken och plocka dragonbladen. Lägg ner lök och dragon i stekpannan och ös kålen med gräddcidern.