Ugnsbakad torskrygg

89.1K

Servera med en sallad på broccoli med pepparrot.

Ugnsbakad torskrygg

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g torskrygg
  • 3 -4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • havssalt
  • 0,5 citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 150 grader utan varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnsform och ringla på olivolja. Krossa vitlöksklyftorna och gnid in fisken med vitlöken och låt klyftorna hänga med in i ugnen.
  • Salta och baka av i ugnen ca 15 min beroende på tjocklek. Använd gärna termometer. Torsken blir saftigast när innertemperaturen är 48-50 grader.
  • Ta ut fisken och låt vila medan du gör ordning tillbehören. Täck med ett smörpapper.

Servering

  • Dra av skinnet på torsken, salta och pressa över citron. Ös gärna fisken med det goda fiskspadet som bildats.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB