Tiramisu med ricotta och kaffe
Ingredients
- 375 g ricotta
- 375 g mascarpone
- 5 ägg
- 3 dl florsocker
- Rivet zest och juice från 0,5 citron
- 1,5 paket Savoiardikex, 300 g
- 2 dl starkt kaffe
- 0,75 dl Marsala dolce
- Kakaopulver och krossade kaffebönor till garnering
Instructions
Tiramisu
- Blanda mascarpone och ricotta i en bunke.
- Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en bunke med 2 dl florsocker och citronskalet, vispa fluffigt och tjockt.
- Blanda ner ricotta och mascarpone och vispa upp igen.
- Vispa upp äggvitorna med resterande florsocker och lite citronsaft tills vitorna är hårda och inte släpper bunken.
- Vänd ner ”marängen ” i bunken med ricotta och mascarpone tills du har en slät och fin tiramisu kräm!
Montering
- Blanda kaffe och Marsala i en djup tallrik och doppa ena sidan av kexen snabbt i kaffemixen. De suger åt sig vätskan jättesnabbt ☺. Lägg kexen i botten på en form.
- Lägg på ett lager med tiramisu-kräm, så börjar du om igen tills formen är fylld.
- Avsluta med kräm på toppen, strössla över kaffebönor och pudra över kakao.
- Stoppa in i kylen och låt stå till dagen efter, blir godast då.
- Servera med en kopp nymalet/bryggt kaffe.