Småländsk chokladkaka med hallonbakade rabarber
Ingredienser
- 250 g mörk choklad
- 250 g smör + lite smör till formen
- 4 dl florsocker
- 2 dl vetemjöl
- 4 ägg
Hallonbakad rabarber
- 6 rabarberstänger
- 400 g frysta hallon
- 2 dl strösocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 150°.
- Ansa rabarbern och skär den i 10 cm långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll på hallon och socker och täck med aluminiumfolie. Baka i ugnen i 20–30 minuter tills rabarbern har mjuknat något – skaka formen lite efter halva tiden. Låt svalna.
- Öka värmen i ugnen till 180°.
- Smält choklad, smör och florsocker i en skål i ett vattenbad i en kastrull. Ta skålen från värmen. Sikta ner mjölet och vispa i äggen. Häll upp i en smord springform och baka i 18–20 minuter eller i 6–8 minuter om du använder portionsformar.
- Skär rabarbern som du vill ha den och garnera en stor eller flera små kakor.