Piccata på kycklinglår med rostad tomatsallad och salvia  

569

En variant på Piccata Milanese med kycklinglår. Det här är vardag, enkelt och förbannat gott!

Piccata på kycklinglår med rostad tomatsallad och salvia  

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Kycklingpiccata

  • 4 urbenade kycklingkycklinglår
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl pankoströbröd
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • smör och olivolja till stekning

Rostad tomatsallad

  • 300-400 g cocktailtomater på kvist
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk muscovadosocker
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • 2 salladslökar, fint strimlade
  • 1 pkt kokta vita canellinibönor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg tomaterna i en ugnsform med vitlök, olivolja, socker och vinäger. Baka/rosta tomaterna i ca 15-20 min tills dom blivit mjuka.
  • Plocka salviabladen och stek/fritera dem krispiga i olivolja (spara oljan). Lägg salviabladen åt sidan till servering.
  • Salta och peppra kycklinglåren.
  • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem med en gaffel.
  • Blanda vetemjöl, salt och peppar i en bunke.
  • Blanda parmesan, ströbröd och salt och peppar i en annan bunke.
  • Doppa kycklingfilén först vetemjöl, sen i ägg och sedan i parmesan- och brödblandningen. Upprepa metoden en gång till.
  • Hetta upp en stekpanna och stek kyckling ”piccata” i smör och oljan från den stekta salvian i 6–8 minuter på varje sida tills den är frasig och gyllenbrun.
  • Ta ut tomaterna ur ugnen och mosa dem lätt med en gaffel tillsammans med vita bönor och skuren salladslök. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Lägg upp tomatsalladen och kycklingen på tallrikar och garnera med dom stekta salviabladen. Tada! Maten är klar!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB