En variant på Piccata Milanese med kycklinglår. Det här är vardag, enkelt och förbannat gott!
Piccata på kycklinglår med rostad tomatsallad och salvia
Ingredienser
Kycklingpiccata
- 4 urbenade kycklingkycklinglår
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl pankoströbröd
- 0,5 kruka färsk salvia
- salt och svartpeppar ur kvarn
- smör och olivolja till stekning
Rostad tomatsallad
- 300-400 g cocktailtomater på kvist
- 1-2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk muscovadosocker
- salt och svartpeppar ur kvarn
- 2 salladslökar, fint strimlade
- 1 pkt kokta vita canellinibönor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg tomaterna i en ugnsform med vitlök, olivolja, socker och vinäger. Baka/rosta tomaterna i ca 15-20 min tills dom blivit mjuka.
- Plocka salviabladen och stek/fritera dem krispiga i olivolja (spara oljan). Lägg salviabladen åt sidan till servering.
- Salta och peppra kycklinglåren.
- Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem med en gaffel.
- Blanda vetemjöl, salt och peppar i en bunke.
- Blanda parmesan, ströbröd och salt och peppar i en annan bunke.
- Doppa kycklingfilén först vetemjöl, sen i ägg och sedan i parmesan- och brödblandningen. Upprepa metoden en gång till.
- Hetta upp en stekpanna och stek kyckling ”piccata” i smör och oljan från den stekta salvian i 6–8 minuter på varje sida tills den är frasig och gyllenbrun.
- Ta ut tomaterna ur ugnen och mosa dem lätt med en gaffel tillsammans med vita bönor och skuren salladslök. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Lägg upp tomatsalladen och kycklingen på tallrikar och garnera med dom stekta salviabladen. Tada! Maten är klar!