Sista svängen för nässlor nu innan dom växer sig för stora. Servera gärna soppan med pocherat ägg!
Nässelsoppa
Ingredients
- 2 liter späda nässlor
- 2 st små persiljerötter, skalade
- 2 schalottenlökar, skalade
- 2 dl vitt vin
- 8 dl grönsaksbuljong eller vatten
- 2-3 msk smör
- 1 dl plockad kruspersilja
- salt och nymalen vitpeppar
- olivolja till stekning
Instructions
- Skölj nässlorna och hacka över dem grovt.
- Skär persiljerot och lök i mindre bitar.
- Fräs persiljerot och lök med lite olivolja och en klick smör.
- Tillsätt vitt vin, grönsaksbuljong och koka tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppgrunden med nässlor, persilja och en kula smör till en slät soppa.
- Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot. Servera med pocherat ägg!