När man mixar kokta morötter med råa tomater blir soppan så himla gräsig och skön.
Morotssoppa med tomat och ingefära
Ingredienser
- 5 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk tsk
- saften från 1 apelsin
- saften från 1 lime
- 5-6 körsbärstomater
- 4 cm färsk ingefära
- 1 avokado
- 1 msk vallmofrön
Instruktioner
- Skala morot, lök och vitlök. Slanta moroten, skär löken i klyftor och krossa vitlöken med knivbladet. Lägg allt i en kastrull tillsammans med olja och cayennepeppar. Häll på vatten så att det precis täcker. Salta. Koka upp och låt sjuda tills morötterna är mjuka.
- Häll saften från citrusfrukterna i ett mixerglas eller i en matberedare. Skala och skiva ingefäran tunt och lägg i den och tomaterna. Tillsätt sedan morötterna med kokvattnet och mixa till en slät soppa. Sila soppan och salta eventuellt lite grann för att balansera syran.
- Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i bitar.
- Häll upp soppan i djupa skålar och toppa med bitar av avokado och lite vallmofrön.