Servera lasagnen direkt från ugnen, fast den är nästan godast dagen efter när man värmer på den.
Lasagne ”Pronto” med broccoli och mozzarella
Ingredienser
- 250 g broccoli
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater i halvor
- 1 kruka basilika
- 1 burk färdig tomatsås, 390 g
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 mozzarella à ca 125 g, riven i mindre bitar
- olivolja till servering
- salt och svartpeppar ur kvarn
Ostsås
- 3 dl crème fraiche
- 200 g mascarpone
- 1,5 dl riven parmesan, ca 35 g
- salt och svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skölj broccolin och plocka ner i små buketter, skal och skiva rödlöken tunt.
- Halvera tomaterna och hacka över basilikan grovt.
- Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.
- Fördela några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite av ostsås ovanpå.
- Lägg ut ett lager pastaplattor och broccoli i buketter med skivad rödlök och hackad basilika ovanpå.
- Fortsätt sedan att varva ingredienserna i formen, avsluta med lasagneplattor och ostsås. Fördela lite av tomaterna och mozzarella överst och ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugnen i 35–40 minuter.