Receptet är hämtat från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.
Landgång med honungsrostade morötter och brie
Ingredienser
- 8-10 knippmorötter
- 1,5 msk olivolja.
- 2-3 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring
- 2 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 1-2 stora salladsblad
- 200 g Brie de Meaux
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader, varmluft.
- Skrubba 8-10 knippmorötter, lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över 1,5 msk olivolja.
- Ugnsrosta i cirka 20 minuter –morötterna ska ha en liten kärna kvar. Ta ut, klicka över 2-3 msk honung och 1 msk vitvinsvinäger och rosta i 5 minuter till.
- Stek 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring i 2 msk smör och 2 msk rapsolja i en panna.
- Lägg brödet på tallrik och toppa med 1–2 stora salladsblad och varma morötter på varje tallrik.
- Bryt 200 g Brie de Meaux i bitar och fördela på de varma morötterna.