Jättegoda kycklinglår med kokosgrädde från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.
Kycklinglår med kokos och grapefrukt
Ingredienser
- 700 g benfria kycklinglår
- 1 st citrongräs
- 1 burk kokosgrädde
- 1 blodgrape
- 1 kruka koriander
- sambal oelek
- lökpulver
- olivolja
- salt
Instruktioner
- Skär ner kycklinglåren i bitar. Finhacka citrongräset.
- Salta och peppra kycklingen, fräs kyckling i en stekpannan med olivolja. Ta i citrongräset, 2 tsk sambal oelek, 1 tsk lökpulver.
- Häll på 1 dl vatten och kokosgrädden. Låt det koka ihop i ca 10-12 minuter
- Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ner saften på den utskurna grapefrukten i stekpannan , koka upp igen och smaksätt med salt.
- Sätt fram stekpannan direkt på bordet och garnera med hackad koriander och grapefruktklyftorna.