Kycklinglår med kokos och grapefrukt

3.9K

Jättegoda kycklinglår med kokosgrädde från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.

Kycklinglår med kokos och grapefrukt

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g benfria kycklinglår
  • 1 st citrongräs
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 blodgrape
  • 1 kruka koriander
  • sambal oelek
  • lökpulver
  • olivolja
  • salt

Instruktioner

  • Skär ner kycklinglåren i bitar. Finhacka citrongräset.
  • Salta och peppra kycklingen, fräs kyckling i en stekpannan med olivolja. Ta i citrongräset, 2 tsk sambal oelek, 1 tsk lökpulver.
  • Häll på 1 dl vatten och kokosgrädden. Låt det koka ihop i ca 10-12 minuter
  • Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ner saften på den utskurna grapefrukten i stekpannan , koka upp igen och smaksätt med salt.
  • Sätt fram stekpannan direkt på bordet och garnera med hackad koriander och grapefruktklyftorna.
Måltid: Gryta, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB