Krossade morötter med citron, parmesan och stekt färskkorv
Ingredienser
- 4 morötter i slantar
- 1 gul lök, skivad
- Smör och rapsolja till stekning
- 1 dl vatten
- 4 av dina godaste färskkorvar (Jag använde dansk medisterkorv)
- 1 dl rostade solroskärnor eller pumpakärnor
- bladpersilja
- citron och riven parmesan till topping
- Havssalt och svartpeppar
- Grov skånsk senap till servering
Instruktioner
- Fräs på morötter och lök i en djup stekpanna med smör och matolja. Slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock (tar ca 7- 8 min).
- Låt korvarna mysa i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara.
- Känn på moroten att den är lagom mjuk och lyft upp morötter och lök på ett serveringsfat. Krossa alltsammans grovt med en stöt eller gaffel.
- Hacka över persilja, pressa över citron och riven parmesan. Toppa med solroskärnor.
- Servera morötterna varma med korven och en kladd senap.
Video
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.