Kantarelltoppade kalvfärsbiffar
Ingredienser
- 500 g kalvfärs
- 1 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1 skiva vitt bröd utan kanter
- 1 finhackad gul lök
- 1 tsk havssalt
- 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
- smör och rapsolja till stekning
Kantarelltopping
- 1 liter kantareller (ca 350 g)
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 skalade vitlöksklyftor i skivor
- smör till stekning
- 2 msk crème fraiche
- 1 äggula
- 2 dl riven parmesanost
Instruktioner
- Värm ugnen till 225° och grill.
- Blanda ägg och mjölk i en skål och lägg ner brödet. Låt det ligga i cirka 10 minuter.
- Blanda löken och färsen med brödblandningen. Salta och peppra.
- Forma färsen till fyra biffar, bryn dem i smör och olja i cirka 4 minuter på varje sida.
- Bryn kantarellerna, schalottenlöken och vitlöken i smör. Låt vattnet i svampen dunsta bort och bryn sedan svampen hårt. Salta och peppra.
- Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggula och parmesan.
- Fördela blandningen på biffarna och gratinera i ett par minuter. Servera direkt.
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.