Sallad, förrätt eller som side till grillat. Funkar vilket som!
Mogna jordgubbar med misovinägrett
Ingredients
- 2 askar jordgubbar
- 3 pak choi
- Salt och peppar från kvarn
- Olivolja till stekning
- 2 msk rostade sesamfrön till topping
Vinägrett
- 2 msk risvinäger
- ½ dl neutral rapsolja
- 1 msk misopasta
- 1 msk tahini
- ½ tsk sesamolja
- 1 tsk honung eller lönnsirap
Instructions
- Blanda ingredienserna till vinägretten. Smaka av syran och sältan med extra vinäger och misopasta om det behövs.
- Dela pak choi i halvor. Dela även ner jordgubbarna i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek pak choi hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Lägg upp grönsakerna på ett stort fat och toppa med jordgubbar.
- Ringla över dressing och sesamfrön. Dags för käk!