Det här blir en rejäl laddning soppa! Får du nåt över, eller om du gör dubbel sats, fördela i mindre frystråg & frys in.
Jordärtskockssoppa med miso
Ingredients
- 800 g jordärtskockor
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja till stekning
- 3 dl vitt vin
- 2 msk misopasta
- 1,5 liter grönsaksbuljong
- 2 msk creme fraiche
Till servering
- Tunt hyvlad jordärtskocka dressad med olivolja, färsk timjan och limejuice
Instructions
- Skala och skär skockorna i mindre bitar.
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken olivolja.
- Häll på vitt vin och koka nästan in helt. Fortsätt att ösa på med buljong, misopasta och koka upp.
- Koka tills skockorna blivit mjuka, tar ungefär 15–20 minuter om ni inte tok-kokar.
- Mixa soppan slät med creme fraiche. Smaka av med ev lite mer miso och vitt vin.
- Servera soppan med den marinerade jordärtskockan.