Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Jordärtskockssoppa med miso
Måltid:
Förrätt, Huvudrätt, Soppa
Servings:
4
Ingredienser
800
g
jordärtskockor
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
0,5
dl
olivolja till stekning
3
dl
vitt vin
2
msk
misopasta
1,5
liter
grönsaksbuljong
2
msk
creme fraiche
Till servering
Tunt hyvlad jordärtskocka dressad med olivolja, färsk timjan och limejuice
Instruktioner
Skala och skär skockorna i mindre bitar.
Skala och skiva lök och vitlök.
Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken olivolja.
Häll på vitt vin och koka nästan in helt. Fortsätt att ösa på med buljong, misopasta och koka upp.
Koka tills skockorna blivit mjuka, tar ungefär 15–20 minuter om ni inte tok-kokar.
Mixa soppan slät med creme fraiche. Smaka av med ev lite mer miso och vitt vin.
Servera soppan med den marinerade jordärtskockan.