Hollandaisesås

1.7K

Om såsen blir för tjock, tillsätt lite vatten eller citronsaft. Skulle den spricka så skit i det. Koka då upp lite nytt vatten i en annan kastrull och mata ner den spruckna såsen.

Hollandaisesås

Ingredients

  • 2 msk vatten
  • 3 msk citronsaft
  • 3 äggulor
  • 200 g smält smör
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instructions

  • Koka upp vatten och citronsaft tills hälften återstår.
  • Ta kastrul­len från värmen och vispa ner äggulorna. Fortsätt vispa över mycket svag värme eller över ett vattenbad till en tjock och fluffig sås.
  • Häll ner det varma smöret droppvis under omrörning, såsen ska hålla cirka 50°. Vispa tills den tjocknar.
  • Smaka av med salt och peppar och servera.
Course: Såser & Dressingar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB