Att grilla sallad är kul. Oavsett vilken sallad så se till att stekpannan är ordentligt varm, kort med olja i pannan (betyder lite i min värld ). Lägg ner salladen med snittsidan nedåt. Tryck gärna till med handen så att hela snittytan får kontakt med stekpannan.
Grillad Ceasarsallad
Ingredients
- 2 st romansallad
- 2 dl majonnäs
- 4-5 st sardeller
- 30 g riven parmesan
- 30 g kruspersilja
- vitvinsvinäger
- neutral rapsolja
- salt och peppar
Instructions
- Lägg majonnäsen i en skål, ta i sardellerna, parmesan, persilja och 0,5 msk vitvinsvinäger. Mixa slät med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar
- Halvera salladen och grilla/ eller stek den ordentligt på snittsidan. Vänd den hastigt salta och peppra.
- Bred ut såsen på botten på en tallrik, lägg på salladen och skeda över lite mer dressing.