Såsen som blir över håller minst 1 vecka och är toppen att vända ner i tex en potatissallad eller bara med vanlig grönsallad.
Green queen dressing med broccoliskott
Ingredienser
- 1 burk majonnäs ca 230 g
- 2 msk mjölk
- 1 liten burk anjovis à 55 g
- 25 g kruspersilja med stjälkar och allt
- 1 liten sommarlök
- 250 g broccoliskott
- 2 skivade vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
- 1 näve bladspenat
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa till en grön sammetslen sås.
- Stek på vitlöken i ett par matskedar olivolja, tillsätt broccolin och stek på hög värme 2-3 minuter. Smaka av och avsluta med att vända ner lite spenatblad.
- Lägg upp broccolin och spenaten på tallrikar och ringla över såsen. Käka direkt!
Anteckning
Såsen som blir över håller minst 1 vecka och är toppen att vända ner i tex en potatissallad eller bara med vanlig grönsallad.