Flamberad fläskkarré med svartpeppar

724

Det är inte svårt att flambera, men håll pannan borta från fläkten, tack.

Flamberad fläskkarré med svartpeppar

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré i hel bit
  • ¾ dl hela svartpepparkorn, rostade
  • 8-10 cl Konjak
  • 250 g brysselkål
  • 3 msk smör och olivolja till stekning
  • Havssalt

Sås

  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl vatten eller buljong
  • Saften från ½ citron
  • Salt

Instruktioner

  • Rosta pepparkornen i en torr stekpanna tills det börjar dofta av peppar. Ta upp pepparn och krossa dem grovt i en mortel.
  • Skär köttet i tjocka skivor och gnid in helt i peppar. Salta köttet försiktigt.
  • Stek köttet i smör och lite olivolja. Ös smöret över köttet hela tiden och vänd med jämna mellanrum. Stek ett par minuter på varje sida.
  • Lyft upp köttet på ett fat eller tallrik och tillsätt den hackade löken i stekpannan. Fräs den mjuk någon minut.
  • Det är nu vi tillsätter Konjak och flamberar av köttet. Håll pannan borta från fläkten, tack ☺! Låt det brinna ut ordentligt.
  • Tillsätt grädde, lite buljong samt brysselkål som ni delat i halvor.
  • Lyft i köttet och låt alltsammans bräsera/koka ihop ett par minuter tills köttet blir rosa och saftigt och såsen blivit krämig. Smaksätt med salt och citronsaft. Klart för servering!
Måltid: Huvudrätt
Like 10
Close
© Copyright Tina Nordström AB