Det är inte svårt att flambera, men håll pannan borta från fläkten, tack.

Flamberad fläskkarré med svartpeppar
Ingredienser
- 800 g fläskkarré i hel bit
- ¾ dl hela svartpepparkorn, rostade
- 8-10 cl Konjak
- 250 g brysselkål
- 3 msk smör och olivolja till stekning
- Havssalt
Sås
- 2 finhackade schalottenlökar
- 4 dl grädde
- 2 dl vatten eller buljong
- Saften från ½ citron
- Salt
Instruktioner
- Rosta pepparkornen i en torr stekpanna tills det börjar dofta av peppar. Ta upp pepparn och krossa dem grovt i en mortel.
- Skär köttet i tjocka skivor och gnid in helt i peppar. Salta köttet försiktigt.
- Stek köttet i smör och lite olivolja. Ös smöret över köttet hela tiden och vänd med jämna mellanrum. Stek ett par minuter på varje sida.
- Lyft upp köttet på ett fat eller tallrik och tillsätt den hackade löken i stekpannan. Fräs den mjuk någon minut.
- Det är nu vi tillsätter Konjak och flamberar av köttet. Håll pannan borta från fläkten, tack ☺! Låt det brinna ut ordentligt.
- Tillsätt grädde, lite buljong samt brysselkål som ni delat i halvor.
- Lyft i köttet och låt alltsammans bräsera/koka ihop ett par minuter tills köttet blir rosa och saftigt och såsen blivit krämig. Smaksätt med salt och citronsaft. Klart för servering!