Rosta pepparkornen i en torr stekpanna tills det börjar dofta av peppar. Ta upp pepparn och krossa dem grovt i en mortel.
Skär köttet i tjocka skivor och gnid in helt i peppar. Salta köttet försiktigt.
Stek köttet i smör och lite olivolja. Ös smöret över köttet hela tiden och vänd med jämna mellanrum. Stek ett par minuter på varje sida.
Lyft upp köttet på ett fat eller tallrik och tillsätt den hackade löken i stekpannan. Fräs den mjuk någon minut.
Det är nu vi tillsätter Konjak och flamberar av köttet. Håll pannan borta från fläkten, tack ☺! Låt det brinna ut ordentligt.
Tillsätt grädde, lite buljong samt brysselkål som ni delat i halvor.
Lyft i köttet och låt alltsammans bräsera/koka ihop ett par minuter tills köttet blir rosa och saftigt och såsen blivit krämig. Smaksätt med salt och citronsaft. Klart för servering!