Flädergravad lax

255

Lätt som en plätt och smakar sommar på riktigt.

Flädergravad lax

Ingredienser

  • 1,5 kg laxfilé med skinn
  • 6 klasar fläderblommor
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl salt
  • 1,5 msk krossade pepparkorn
  • Rivet skal från 1 lime

Instruktioner

  • Kör socker med blommorna i en matberedare till ett fint flädersocker. Blanda med krossade pepparkorn och salt.
  • Gnid in laxen med kryddblandningen och rivet limeskal.
  • Ställ laxen i kylskåpet täckt med plastfolie, gärna under lite press.
  • Låt stå i minst 2 dygn och gulla med den varje dag. Vänd och massera.
  • Skär upp laxen i tunna skivor vid servering och ringla lite av kryddlagen på laxen.
Måltid: Huvudrätt
Like 3
Close
© Copyright Tina Nordström AB