Jättegott som tillbehör till protein eller som superduper grönt. Servera med bröd eller ett kokt gryn.
Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta
Ingredienser
- 2 st broccoli (blancherad)
- 2,5 dl naturell yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl pumpakärnor
- 30 g mynta
- Curry
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda yoghurten med curry, hackad vitlök och 1 tsk salt.
- Dela ner broccolin i buketter och blanda ner i yoghurten.
- Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min. De ska bli rejält rostade.
- Strö över rostade pumpakärnor och plockad mynta vid servering.
Anteckning
Att rosta pumpakärnor är inte svårt. Enklast är att göra det i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt. Rosta på medelvärme tills det knäpper i dem och de är lätt gyllenbruna.