Salladen är god som den är, men ibland steker jag på ett par urbenade kycklinglårfiléer och äter till.
Foto: Johan Kalén
Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin
Ingredienser
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 1 dl sultanrussin
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk hackad inlagd ingefära.
- 1 blomkål
- Koriander
- Flingsalt
Instruktioner
- Koka upp 0,75 dl vitvinsvinäger i en liten kastrull, häll det över 1 dl sultanrussin i en skål och låt svalna.
- Blanda de avsvalnade russinen med 0,5 dl olivolja och 2 msk hackad inlagd ingefära.
- Ansa och hyvla 1 blomkål tunt med osthyvel eller mandolin och lägg ut på ett fat.
- Hacka 1 dl rostade, saltade cashewnötter och strö hacket över blomkålen.
- Toppa med russinen och klipp över 1 kruka koriander. En liten nypa flingsalt över alltihop är också gott. Ät o njut!