Äppelkompott med rosengeranium och vanilj

2.3K

Äppelkompott är ett perfekt sätt att ta tillvara på alla äpplen.

Äppelkompott med rosengeranium och vanilj 

Ingredienser

  • 3 kg svenska äpplen (Vi använde Discovery)
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl socker (Eftersom äpplena är söta så behövs inte mer tycker jag ☺)
  • Juice från 1,5 citron
  • 6-8 blad rosengeranium (Dr Westerlunds blomma)
  • 0,5 urskrapad vaniljstång

Instruktioner

  • Dela och kärna ur äpplena men behåll skalet på ( ör en fin rosaröd färg på kompotten).
  • Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vatten, pressad citronsaft och socker.
  • Koka upp under lock, tillsätt geranium och vanilj och låt sjuda på svag
värme 8-10 minuter eller tills äpplena blivit mosiga.
  • Ta av locket och koka ihop kompotten lite till. Låt svalna och häll upp på burk.
Måltid: Efterrätt, Mellanmål
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB