Soppa på vit burksparris med halloumitoast

11.3K
MUMS!
Enklare och mer vårigt kan det inte bli!

Soppa på burksparris tillsammans med en våffelgrillad halloumitoast. Enklare och mer vårigt kan det inte bli.

Soppa på vit burksparris med halloumitoast

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
 till stekning
  • 2 burkar vit sparris med spad à ca 350 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 150 g halloumi
  • 3-4 msk creme av gröna oliver (Zeta)
  • 0,5 kruka färsk basilika

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken och skiva vitlöken.
  • Sila av vätskan från sparrisen och skär ner dem i grova bitar.
  • Fräs lök, sparris och vitlöken med olivolja i en kastrull. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och saften från en halv citron. Låt soppan sjuda sakta i ca 15-20 minuter.
  • Dela halloumi i skivor, bred ut olivcremè på brödskivorna och lägg på halloumiost och basilka. Lägg ihop till dubbelmackor, grilla toasten i ett våffeljärn eller i smörgåsgrill tills brödet är frasigt och osten är smält. (Ett par minuter är lagom)
  • Mixa soppan slät med stavmixer. Häll upp den i djupa tallrikar, servera med alldeles nygrillad halloumitoast.
Måltid: Soppa
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB