Soppa på burksparris tillsammans med en våffelgrillad halloumitoast. Enklare och mer vårigt kan det inte bli.
Soppa på vit burksparris med halloumitoast
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2 burkar vit sparris med spad à ca 350 g
- 3 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- 0,5 citron
- 0,5 tsk salt
- 8 skivor surdegsbröd
- 150 g halloumi
- 3-4 msk creme av gröna oliver (Zeta)
- 0,5 kruka färsk basilika
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlöken och skiva vitlöken.
- Sila av vätskan från sparrisen och skär ner dem i grova bitar.
- Fräs lök, sparris och vitlöken med olivolja i en kastrull. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och saften från en halv citron. Låt soppan sjuda sakta i ca 15-20 minuter.
- Dela halloumi i skivor, bred ut olivcremè på brödskivorna och lägg på halloumiost och basilka. Lägg ihop till dubbelmackor, grilla toasten i ett våffeljärn eller i smörgåsgrill tills brödet är frasigt och osten är smält. (Ett par minuter är lagom)
- Mixa soppan slät med stavmixer. Häll upp den i djupa tallrikar, servera med alldeles nygrillad halloumitoast.