Använd ASC- eller MSC-märkta räkor för ett mer hållbart val.
Foto: Freddy Billqvist

Stekta räkor med sallad på hallon, rucola & pistage
Ingredienser
- 16-20 räkor med skal (Använd gärna ASC- eller MSC-märkta räkor för ett mer hållbart val)
- ½ dl olivolja
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 3 cm skalad ingefära
- 3 msk smör, ca 25 g
- 1 msk honung
- 1 knipplök
- ½ citron
- flingsalt och nymalen svartpeppar
SALLAD
- 1 dl pistagenötter eller den nöt du har hemma
- 120 g rucola
- 1 ask hallon, ca 100 g
- ½ citron
Instruktioner
- Halstra räkorna snabbt i en stekpanna med flingsalt och pyttelite olivolja, salta och peppra.
- Hiva ner skivad vitlök, riven ingefära, smör och honung i pannan med mer olivolja – det ska gå fort så räkorna inte blir överstekta.
- Skär löken tunt och veva ner den i pannan. Pressa citronsaft över räkorna.
- Hacka pistagenötterna och blanda med rucola och hallon i en skål. Pressa över citronsaft & servera.