Stekta räkor med sallad på hallon, rucola & pistage

16

Använd ASC- eller MSC-märkta räkor för ett mer hållbart val.

Foto: Freddy Billqvist

Stekta räkor med sallad på hallon, rucola & pistage

Servings 4 småhungriga

Ingredienser

  • 16-20 räkor med skal (Använd gärna ASC- eller MSC-märkta räkor för ett mer hållbart val)
  • ½ dl olivolja
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 3 cm skalad ingefära
  • 3 msk smör, ca 25 g
  • 1 msk honung
  • 1 knipplök
  • ½ citron
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

SALLAD

  • 1 dl pistagenötter eller den nöt du har hemma
  • 120 g rucola
  • 1 ask hallon, ca 100 g
  • ½ citron

Instruktioner

  • Halstra räkorna snabbt i en stekpanna med flingsalt och pyttelite olivolja, salta och peppra.
  • Hiva ner skivad vitlök, riven ingefära, smör och honung i pannan med mer olivolja – det ska gå fort så räkorna inte blir överstekta.
  • Skär löken tunt och veva ner den i pannan. Pressa citronsaft över räkorna.
  • Hacka pistagenötterna och blanda med rucola och hallon i en skål. Pressa över citronsaft & servera.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB