Stekt torsk med svarta bönor och ricotta
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 1 pkt Serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
- 2 krossade vitlöksklyftor
- Olivolja och 2 msk smör till stekning
- 240 g ångkokta svarta bönor (salladsbönor kallas dom ibland i butiken)
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 ask kryddkrasse
- 1 tsk finrivet citronskal
- 0,5 ask ricotta
Instruktioner
- Portionera torsken i mindre bitar. Linda in dem i skinka.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i vitlöken. Stek torskfileérna ett par minuter på varje sida – tillsätt en klick smör under stekningen och ös fisken med smöret och vitlöken tills skinkan blir krispig och frasig.
- Ta upp fisken på en tallrik och låt bönorna dansa ner i samma stekpanna. Sväng runt dem med schalottenlök tills dom blir genomvarma och smaka av med klippt krasse, citronskal och salt.
- Lägg upp 1-2 msk ricotta på varje tallrik. Skeda över bönorna och avsluta med den stekta torsken ovanpå.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen och ringla lite olivolja över varje portion. Servera direkt!