Stekt kycklingbröst
Ingredients
- 4 kycklingbröst med skinn
- olivolja
- 50 g smör
- 1 knippe salvia
- 3 vitlöksklyftor
- salt och vitpeppar från kvarn
Instructions
- Peta in salviablad under skinnet på kycklingbrösten, salta och peppra. Krossa vitlöken med sidan av knivbladet.
- Ta i hälften av smöret och olivolja i pannan, lägg nu ner kycklingen med skinnsidan nedåt.
- Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i stekpanna i olja. Tillsätt vitlök och några salviakvistar och stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme ett par minuter.
- Ta i en sista klick smör och vänd kycklingbröstet. Stek vidare 4-5 minuter på medelhög värme och under tiden öser vi kycklingbröstet med det goda smöret med smak av vitlök och salvia.
- Mjukstek kycklingen till en innertemperatur av 70-72 grader och låt vila ett par minuter innan ni skivar upp till servering så behåller den sin saftighet.