Har du ingen airfryer går det givetvis lika bra att rosta kastanjerna i ugnen. Kör dem på samma temperatur men dubbelt så länge. När de spricker upp, då är de klara!
Receptet är hämtat från min kokbok Käka gott månad för månad.
Rostade kastanjer med vispat citronsmör
Ingredients
- 600 g kastanjer
VISPAT CITRONSMÖR
- 150 g rumstempererat smör
- 3 msk gräsig olivolja
- rivet skal och saft från 1 citron
- 2 krm flingsalt
Instructions
- Skär ett kryss i den spetsiga änden av kastanjerna och lägg dem i korgen på airfryern.
- Rosta dem 10–12 minuter på 200 grader så de spricker upp och blir mjuka. Om du rostar kastanjerna i ugnen, kör du dem på samma temperatur fast dubbelt så lång tid. Du ser när de spricker upp, då är de klara!
- Öppna och skaka runt kastanjerna en gång under rostningen så de blir jämnt rostade.
- Lägg alla ingredienser till citronsmöret i en bunke och vispa vitt och fluffigt med elvisp.
- Lägg upp i en snygg skål och servera till kastanjerna.