Foto: Johan Kalén
Rimmad torskrygg med varma tomater och zucchini
Ingredienser
- 800 g torskrygg
- 1 liter kallt vatten
- 2 schalottenlökar
- 400 g körsbärstomater
- 1 liten zucchini
- olivolja
- sherryvinäger
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 125 grader. Rör ut 0,5 dl salt i 1 liter kallt vatten. Lägg ner 800 g torskrygg – fisken ska täckas av vattnet – och låt stå framme och rimmas i rumstemperatur i 15 minuter.
- Skala och skiva 2 schalottenlökar tunt. Dela 400 g körsbärstomater i halvor. Skär 1 liten zucchini i mindre bitar.
- Lägg tomater, lök, zucchini och 5 kvistar timjan i en ugnsform. Häll över 3 msk olivolja och 1 msk sherryvinäger, blanda runt och smaksätt med svartpeppar ur kvarn.
- Skölj fisken i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg den ovanpå grönsakerna och ugnsbaka allt i cirka 25 minuter, fiskens innertemperaturen ska vara 52 grader. Dra av skinnet och ät direkt.