En schysst, grön gryta med palsternacka och kokos.
Pumpacurry med palsternacka och kokos
Ingredienser
- 1 butternutpumpa ca 500 g
- 2 palsternackor
- 1 rödlök
- 1 citrongräs
- 3 vitlöksklyftor
- 20 g färsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk spiskummin
- 2 msk paprika
- 1 msk salvia
- 0,5 tsk cayenne
- 1 tsk salt
- olivolja till stekning
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
- 1 burk krossade tomater 390 g + 1 vatten
- 200 g halloumi
- 1 lime i klyftor
- 0,5 kruka koriander
Instruktioner
- Skala och skär ner rotfrukter och lök i lagom stora bitar.
- Fräs grönsaker och lök i en gryta. Pudra på kryddorna och salt. Låt steka samman ett par minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat och vatten. Låt det småkoka under lock i ca 15 minuter tills pumpa och palsternacka är mjuka och såsen kokat sig simmig.
- Skär halloumin i stora tärningar och vänd ner i grytan den sista minuten innan servering.
- Strö över hackad koriander och servera med ris eller bröd och limeklyftor.