Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in 2 bakplåtar 1 för bröden och en för hett vatten/ångeffekt så man får en härlig skorpa.
Ta ut och låt bröden stå i rumstemperatur i 40 minuter innan gräddning. Stjälp upp dem på bakplåtspapper och snitta dem med ett rakblad lite konstnärligt ☺.
Ta ut en varm plåt och kasa över bröden snabbt, daska in dem i ugnen 10 minuter på högsta värme. Tillsätt cirka 1 dl vatten snabbt på den understa plåten (ånga bildas som ger brödet en extra skjuts uppåt) och stäng luckan.
Sänk värmen till 230-225 grader och baka av i ytterligare 35-40 minuter till en frasig brun skorpa (brödet ska ha 96 grader innertemp för oss nördar).
Nu kommer det viktiga, låt brödet vila på ett galler efter bakning minst 30-40 min. Vet det är svårt, men annars finns risken att brödet pressas ihop när man skär det varmt!