Sätt ugnen på 250 grader.
Dela sötpotatisen i klyftor eller mindre bitar. Halvera paprikorna och ta ut kärnhusen.
Skär chilin rakt över med kärnhuset kvar. Klyfta löken och krossa vitlöken.
Lägg allt i en ugnssäker form, häll över olivoljan och salta och peppra. Rosta i ugnen tills allt är mjukt, ca 25 minuter.
Under tiden: Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg i mixer. Ju starkare mixer du har desto finare och fluffigare kräm.
Pressa över limesaft och mixa järnet, späd med vatten och smaka av med salt. Krämen ska bli som en slät hummus i konsistensen.
Koka upp kokosmjölk, vatten och vinäger i en kastrull.
När alla grönsaker är mosiga och rostade, lägg dem i en mixerbehållare och häll på kokosmjölken. Mixa soppan slät. Allt ska ner i mixern, oljan och hela alltet.
Smaksätt med salt om det behövs och servera soppan med en klick cashewkräm.