Go Back

Grillade grönsaker med yoghurt och het misodressing 

Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g blandade grönsaker Jag valde paprika, zucchini, aubergin och buntlök.
  • 4 dl tjock yoghurt (10 %)
  • Parmesan till topping
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 näve koriander och bladpersilja till servering

MISO-CHILI DRESSING

  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk Crispy chili pasta (Laoganma)
  • 1 msk Gochujang pasta
  • 1 msk misopasta
  • 3-4 msk risvinäger eller juicen från 2 lime

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt det bli en fin jämn glödbädd innan ni grillar.
  • Under tiden kan du preppa grönsakerna inför grillningen genom att vända dem i pyttelite olivolja och lite havssalt.
  • Skaka ihop dressingen i en burk med lock.
  • Smaka upp yoghurten med lite salt och peppar.
  • Grilla grönsakerna under lock i ca 10-12 minuter – vänd dem under tiden ett par gånger. När de känns lagom mjuka, så lyft upp dem på ett ugnsfast fat och ringla över dressingen.
  • Bred ut yoghurt på ett stort serveringsfat, toppa med grönsakerna och lite mer dressing. Avsluta med riven parmesan och plockade örter. Servera direkt!