Go Back

Varma jordgubbar på grillen med Burrata och pistagenötter  

Måltid: Efterrätt, Mina Gröna, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 st burrata (redig buffelmozzarella)
  • 1 näve skalade och hackade pistagenötter
  • God gräsig olivolja till servering

JORDGUBBAR

  • 1,5 liter jordgubbar
  • 3 msk gräsig olivolja
  • 2 msk maltvinäger eller sherryvinäger
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 näve strimlade myntablad till servering

Instruktioner

  • Dela gubbarna om dom är stora & lägg dem på ett dubbelt ark av alufolie.
  • Dressa med havssalt, olivolja och svartpeppar. Omslut folien runt jordgubbarna så det blir ett tätt paket.
  • Kör in jordgubbarna i grillen och sätt på locket. Grilla i ca 10—12 minuter och låt dem bli lite mosiga och varma.
  • Ta ut jordgubbarna och tryck till dem lätt med en gaffel. Smaksätt med mer olivolja och lite vinäger.
  • Toppa burratan med varma muschiga jordgubbar, hackad pistage och mynta. Njut direkt !