Go Back

Majssoppa med chili och partybulle med örter och brie

Måltid: Soppa
Portioner: 4

Ingredienser

SOPPA

  • 1 skalad schalottenlök
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja eller neutral kokosolja
  • 350 g frysta majskorn
  • 1 tsk sambal oelek (funkar med sriracha också)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0,75 tsk salt
  • 2 lime

PARTYBULLE

  • 75 g smör
  • 1 knippe örter (typ rosmarin, persilja & timjan)
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 4 vallmofrallor
  • 150 g brie
  • ett par nypor flingsalt

Instruktioner

SOPPA

  • Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i majs- eller kokosoljan i en kastrull.
  • Häll i majskorn, sambal, kokosmjölk och buljong. Låt sjuda 10–15 minuter.
  • Mixa soppan slät och smaksätt med salt och pressad lime.

PARTYBULLE

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret. Finhacka örterna och riv vitlöken. Blanda ner i smöret.
  • Skär ett grovt rutmönster i bröden och skeda över vitlökssmöret.
  • Tryck ner skivor av brie i skårorna och strö över flingsalt.
  • Baka gyllene och krispiga i ugnen tills osten smält ner i bröden, det tar 8–10 minuter. Servera som brytbröd mitt på bordet till soppan.