Lägg kycklingen med bröstet nedåt på en skärbräda. Klipp upp den längs med ryggbenet ända fram till halsen.
Vänd på kycklingen så bröstdelen kommer uppåt. Platta till kycklingen över bröstbenet med handflatan så den ligger helt utfläkt. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Skär ner rödkålen i grova bitar och lägg på en smord ugnsplåt med vitlöken. Ringla över sirap och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
Placera kycklingen på kålen och sätt in alltsammans i KALL UGN!
Sätt ugnen till 200 grader och stek i ca 45 minuter. Ta temperatur strax innan avslut. Kycklingen bör ha en innertemperatur på minst 70 grader.
Ta ut plåten och lägg upp kycklingen på ett fat och håll varm.
Lyft över kål och stekjuicen i en kastrull och koka in vätskan nästan helt. Tillsätt en klick smör på slutet och servera med kycklingen.