Välj gärna den lite dyrare tonfisken som oftast fångad med spö eller lina. Att fiska på ett schysst och hållbart sätt är bra för alla och dessutom garanterat fritt från delfiner.
Foto: Charlie Drevstam
Pasta med tonfisk, mozzarella och karamelliserad citron
Ingredienser
- 400 g pasta
- 2 dl grova brödbitar gärna surdegsbröd
- 1 citron
- 0,5 finhackad rödlök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 2 burkar tonfisk i olja à 200 g
- 2 påsar mozzarella à 125 g
- 3 msk olivolja
- salt
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
- Rosta under tiden brödet i ugnen på 225° eller i en stekpanna med lite olivolja. Lägg åt sidan.
- Dela citronen och stek den i en het stekpanna tills den blir vackert gyllenbrun och karamelliserad av fruktsockret. Lägg citronen åt sidan.
- Häll den avrunna pastan i stekpannan och rör ner rödlöken, vitlöken och lite av oljan från tonfiskburkarna.
- Lägg upp pastan på ett fat. Fördela mozzarellan, tonfisken i mindre bitar och brödet över pastan. Salta, peppra och pressa den karamelliserade citronen över. Servera direkt.