Öppen paj med pumpa och getost
Ingredienser
- 0,5 butternutpumpa 500-600 g
- 1 stång stjälkselleri
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja till stekning
- 2 tsk malen kanel
- 80 g valnötter
- 4 dl grönsaksbuljong
- 150 g chevre
- 70 g grönkål
- 1,5 msk citronsaft
- 4-5 ark filodeg skurna i 10 cm breda längder
- 100 g smält smör
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Skala och skär ner pumpan i grova bitar, skiva selleri tunt.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna eller sauteuse med pumpa och selleri i ett par matskedar olivolja.
- Tillsätt kanel, valnötter och buljong. Låt koka upp under lock och småputtra tills pumpan är mjuk.
- Vänd ner plockad grönkål och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Smula över getosten ovanpå grönsakerna.
- Vänd filodegen i smält smör och knyckla ihop till luftiga knyten. Placera dem tätt uppe på grönsaker och getost så det täcker hela formen. Strö havssalt på toppen.
- Baka av på 180 grader i ca 15-20 minuter tills degen har fått fin färg och är krispig.
- Servera direkt ur stekpannan på bordet!