Kör i ugnen över natten ca 10-12 timmar. Griljera och värm porchettans svålsida på 250° strax innan servering.
Nattbakad Porchetta
Ingredienser
- 1 fläsksida på ca 2 kg
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 5 dl hackade färska örter
- 4 skivade vitlöksklyftor
- 1 msk rökt paprikapulver
- Rivet skal och pressad juice från 1 citron
Instruktioner
- Sätt ugnen till 75°.
- Ta fram fläsksidan och snitta svålen med en vass kniv. Skär sedan ett vertikalt snitt längs med sidan utan att skära igenom helt.
- Fläk sedan ut fläsksidan så att den blir dubbelt så stor (nästan som en bok). Salta och peppra köttet ordentligt och strö över paprikapulver.
- Fördela vitlök, citron och örter på köttet och massera in litegrand.
- Rulla ihop fläsksidan så svålen lägger sig mot utsidan och bind upp med steksnöre.
- Lägg rullen i en ugnsform och häll på en bottenskyla (så mycket att bottnen precis täcks) med varmt vatten. Sätt in i ugnen över natten ca 10-12 timmar. Låt svalna.
- Griljera och värm porchettans svålsida på 250° innan servering (cirka 8-10 minuter). Håll bara koll så att den inte bränns.