Flankstek är perfekt på grillen och ska grillas snabbt för att bli riktigt saftigt. Servera det lite rosa.
Foto: Charlie Drevstam
Flankstek med chimichurri
Ingredienser
- 2 flankstekar à ca 400 g
- 2 msk olivolja
- flingsalt och svartpeppar ur kvarn
Chimichurri
- 2-3 msk olivolja
- 2 tsk malen spiskummin
- 3 tsk paprikapulver
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 knippe hackad persilja
- 1 knippe hackad färsk oregano
- rivet skal och saft från 1 citron
- 1 riven vitlöksklyfta
- salt
Instruktioner
Chimichurri
- Blanda olivolja, kryddor, persilja och oregano.
- Tillsätt citronskal, vitlök och pressad citron. Blanda och salta efter smak.
Flankstek
- Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter.
- Pensla köttet med chimichurri och skär det i skivor.
Anteckning
På vintern kan du prova att snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är.