De här plättarna lagade jag till Björn Ferry i Tina på Besök. Bakpulvret i pannkakorna gör att de blir lite fluffigare, men självklart är de fortfarande tunna, precis som de ska vara.
Foto: Lennart Weibull
Enkla plättar med risgryn
Ingredienser
- 2 ägg
- 0,5-1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 500 g kall risgrynsgröt
- Smör till stekning
Till servering
- Vispad grädde
- Sylt
Instruktioner
- Vispa ihop äggen med mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner risgrynsgröten och rör om.
- Smält smör i ett plättjärn och grädda plättarna ett par minuter på varje sida. Lägg dem på ett fat efter hand som de blir färdiga.
- Servera plättarna direkt med grädde och drottningsylt.
Anteckning
Skivat äpple som steks i smör och kanel är också gott till plättarna.