Daal (kryddig linsgryta)

7K
TIPS!
Hacka gärna över lite färsk koriander och mandel vid servering!

En mustig linsgryta med självförtroende (& fantastiska orientaliska kryddor).

Daal (kryddig linsgryta)

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stänger blekselleri
  • 2 morötter
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk sambal badjak
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 dl torkade röda linser
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl grönsaksbuljong eller vatten
  • Pitabröd och Basmatiris till servering

Instruktioner

  • Finhacka schalottenlök och vitlök, Skala och skär ner selleri och morötter i tärningar.
  • Fräs alltsammans i en gryta med olivolja. Tillsätt alla kryddorna och tomatpurén, fräs ett par minuter till så kryddorna blommar ut.
  • Lägg ner linser och salt i grytan och häll på buljongen. Låt småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
  • Koka riset enligt anvisningar på paketet. Grilla på pitabröden i ugnen och servera tillsammans med den heta mustiga linsgrytan.

Anteckning

Hacka gärna över lite färsk koriander och mandel vid servering som ger den där extra kicken.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB