Ciderbräserad savojkål med dragon

8K
MUMS!
En av mina absoluta favoriter!

Supergod till anka, ugnsstekt kyckling eller på egen hand som den är.

Foto: Lennart Weibull

Ciderbräserad savojkål med dragon

Portioner 4

Ingredienser

  • 0,5 savojkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl torr cider eller äppeljuice
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk dragon
  • olivolja till stekning

Instruktioner

  • Plocka bort alla kålblad som ser fula ut. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.
  • Stek kålen med snittytan nedåt i en stekpanna med olivolja. Det ska fräsa ordentligt! Vänd på kålen och bryn den i ytterligare några minuter.
  • Tillsätt vitlök, cider (eller juice) och lagerblad och bräsera kålen i cirka 20 minuter under lock.
  • Ta av locket och koka ner vätskan. Häll i grädden och låt även den koka in.
  • Skala och finhacka löken och plocka dragonbladen. Lägg ner lök och dragon i stekpannan och ös kålen med gräddcidern.
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB