Syltade gröna tomater

21

Syltade gröna tomater

Servings 2 burkar

Ingredienser

  • 2 kg gröna tomater

Syltlag

  • 6 dl 12% ättika
  • 6 dl socker
  • 8 dl vatten
  • 3 kanelstänger
  • 2 tsk Sichuan peppar
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 5 lagerblad
  • 8 stjärnanis
  • 1 tsk svartpepparkorn

Instruktioner

  • Skölj och skär ner tomaterna i lagom stora bitar. Jag skar mina i klyftor.
  • Koka upp en gryta med lättsaltat vatten samtidigt som ni sätter syltlagen på uppkok i en annan gryta.
  • Lägg ner tomater i grytan med saltvatten och låt sjuda i 2-3 minuter.
  • Lyft upp dem och lägg ner dem i syltlagen. Låt sedan tomaterna sjuda med i ytterligare 5 minuter.
  • Häll upp på rena varma burkar och låt svalna. Förvara mörkt och svalt i kyl.

Anteckning

Rena burkar vid inläggning och syltning: Ställ burkar med lock på en plåt. Skjuts in i ugnen och sätt på ugnen på 100 grader. Sätt timern på 20 minuter. Låt burkarna svalna något innan ni fyller dem.
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB