
Syltade gröna tomater
Ingredienser
- 2 kg gröna tomater
Syltlag
- 6 dl 12% ättika
- 6 dl socker
- 8 dl vatten
- 3 kanelstänger
- 2 tsk Sichuan peppar
- 2 msk gula senapsfrö
- 5 lagerblad
- 8 stjärnanis
- 1 tsk svartpepparkorn
Instruktioner
- Skölj och skär ner tomaterna i lagom stora bitar. Jag skar mina i klyftor.
- Koka upp en gryta med lättsaltat vatten samtidigt som ni sätter syltlagen på uppkok i en annan gryta.
- Lägg ner tomater i grytan med saltvatten och låt sjuda i 2-3 minuter.
- Lyft upp dem och lägg ner dem i syltlagen. Låt sedan tomaterna sjuda med i ytterligare 5 minuter.
- Häll upp på rena varma burkar och låt svalna. Förvara mörkt och svalt i kyl.
Anteckning
Rena burkar vid inläggning och syltning: Ställ burkar med lock på en plåt. Skjuts in i ugnen och sätt på ugnen på 100 grader. Sätt timern på 20 minuter. Låt burkarna svalna något innan ni fyller dem.