Bläckfisk finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Ibland kan man även hitta svensk åttaarmad bläckfisk från västkusten.
Stekt bläckfisk
Ingredienser
- 250 g hela små bläckfiskar, gärna frysta
- 1 schalottenlök + 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 skiva ljust bröd, gärna manitobabaguette
- salt
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
- citron till servering
Instruktioner
- Rosta brödet i en het panna med lite olivolja, bryt brödet i bitar och lägg åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tills de blir mjuka.
- Öka värmen och lägg i bläckfisken. Fortsätt att steka i 2–3 minuter på hög värme tills den känns spänstig och rullar ihop sig. Smaksätt med salt och peppar.
- Vänd ner brödbitarna och pressa över citron. Servera direkt ur pannan.