Tillbaka

Saltbakade rödbetor med mormors dressing

Måltid: Mina Gröna
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg hela rödbetor
  • Grovt salt till bakning, ca 500 g

Favorit i repris - Mormorsdressing

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 kapsyl ättika 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skrubba betorna ordentligt. Lägg saltet i en ugnsfast form, placera betorna på saltbädden. Ställ in dem i ugnen och baka i cirka 50-60 minuter för medelstora betor.
  • Rör samman dressingen tills den tjocknar lätt och blir mjukt krämig.
  • När betorna är klara, plocka ur dem från formen och skala dem. Bryt rödbetorna i grova bitar och vänd runt dem i en skål tillsammans med dressingen.
  • Fördela rödbetorna på ett fat och riv över pepparrot - servera!