Go Back

Lammfärskebab

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 9 citrongräs
  • 0,5 gul lök
  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad persilja
  • svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt den få fin glöd.
  • Blötlägg de åtta citrongräsen i kallt vatten i 15–20 minuter (då blir de inte brända på grillen).
  • Skala och riv den halva löken.
  • Blanda färsen med salt, riven lök och hackad persilja.
  • Finhacka den yttersta delen av ett citrongräs (det ska bli cirka 2 msk). Smaksätt färsen med hacket och lite grovmalen svartpeppar.
  • Forma färsen till små järpformade bollar runt citrongräset längst ner vid roten. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida på medelvarm grill. Vänd dem lite då och då.
  • Servera spetten med naanbröd och en god sås.